Saftig kaka med mandel och kanel
Mat & Dryck
Foto: Christina Uhlin

Saftig kaka med mandel och kanel

Ett fiffigt recept som ger minimalt med disk och inte tar många minuter att svänga ihop. Resultatet blir en överraskande läcker och saftig kaka.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-02-03

6–8 bitar

100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 krm salt
2 dl vetemjöl
1/2 dl mandelspån
1 tsk kanel

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en avlång 1,5-liters bakform med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en gryta stor nog att rymma hela smeten.
3. Ta grytan från värmen och rör i alla övriga ingredienser utom mandeln och kanelen.
4. Häll smeten i formen och strö över mandel och kanel.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter eller tills kakan är genombakad, kolla med sticka.
6. Låt kakan svalna i formen. Servera den som den är eller med färska bär och kanske en klick grädde.

Recept: Mette Ankarloo
Foto: Christina Uhlin
Från boken One pot meals, utgiven på Kakao förlag

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-02-03
senioren-nr-1
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 1 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas