Schweizerschnitzel med purjolökspotatis och persiljesmör
Mat & Dryck
Foto: Colourbox

Schweizerschnitzel med purjolökspotatis och persiljesmör

Schnitzel med ost och skinka. Godast om de serveras direkt medan de fortfarande är varma och frasiga. Garnera gärna med citron.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-01-20

Urbenad kotlettrad eller schnitzel
Skivad schweizerost
Rökt eller kokt skinka
Mjöl, ägg, skorpmjöl, smör eller margarin att steka i

  1. Banka ut köttet till stora schnitzlar. Lägg ost och skinka mellan två köttbitar.
  2. Salta och peppra. Dubbelpanera med mjöl, ägg, skorpmjöl. Var noga med att täcka hela köttet och platta till så att inte osten rinner ut.
  3. Stek i smör eller margarin på låg värme. Skär upp i cirka 2 cm stora bitar.

Purjolökspotatis

Potatis
Purjolök
Salt, peppar, smör

Strimla potatisen, skiva purjolöken. Råstek potatisen i olja och smör. När potatisen är nästan färdig tillsätt rikligt med purjolök.
Stek färdigt. Salta och peppra.

Persiljesmör

Smör
Persilja, hackad
Citron, pressad
Worcestersås

Blanda smör med hackad persilja, citronsaft, Worcestersås och peppar.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-01-20
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas