Senapskyckling
Mat & Dryck
Foto: Christina Uhlin

Senapskyckling

En härlig gryta att värma sig med under kalla och mörka kvällar. Servera gärna med ett gott bröd och en fräsch sallad.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-02-03

4–6 pers

700 g kycklinglårfilé
1 tsk timjan
1 gul lök
5 stjälkar selleri
3 morötter
3 palsternackor
100 g baconbitar
50 g smör
1 msk vetemjöl
9 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk fransk senap
1 dl crème fraiche
några kvistar slätbladig persilja
salt och peppar

1. Krydda lårfiléerna med timjan, salt och peppar. Ställ åt sidan.
2. Hacka löken och skiva selleri, morot och palsternackor.
3.Stek lök och bacon i smöret på låg värme tills det får fin färg, cirka 5 minuter.
4 Rör i resten av grönsakerna och låt dem steka med ett par minuter.
5.. Pudra över mjölet och rör runt. Tillsätt vattnet i omgångar under omrörning och smula i buljongtärningarna.
6. Låt grytan koka upp, rör hela tiden. Lägg i kycklingen och låt allt sjuda under lock i 25 minuter.
7. Rör i senap och crème fraîche och smaka av med salt och peppar.
8. Strö över hackad persilja och servera, gärna med ett gott bröd till.

Recept: Mette Ankarloo
Foto: Christina Uhlin
Från boken One pot meals, utgiven på Kakao förlag

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-02-03
senioren-nr-1
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 1 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas