Snabb kycklingburgare
Mat & Dryck | Recept
Foto: Björn Tesch

Snabb kycklingburgare

Smarrig snabblagad kycklingburgare som serveras med Coleslaw.

Publicerad 2009-05-17

1–2 portioner
1 kycklingfilé (cirka 200 g)
3 kvistar färsk basilika
1 ägg
1 nypa salt
rapsolja och smör att steka i
1 grov fralla

Coleslaw
3 msk finriven morot
4 msk hackad salladskål
2 msk crème fraiche
2 tsk lättmajonnäs

1. Torka kycklingen med hushållspapper. Skär den i bitar och lägg i en mixer tillsammans med ägg, basilika och salt.
2. Mixa till en lös smet.
3. Skölj händerna i kallt vatten och forma två lösa biffar som läggs i stekpannan och steks i några minuter på var sida i olja och smör.
4. Blanda alla ingredienser till coleslaw.
5. Dela frallan. Lägg på ett salladsblad, en kycklingbiff och coleslaw och toppa med överfrallan.
Spara den andra biffen till en annan dag eller gör två hamburgare utan bröd på toppen.

Text Malin Ottosson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas