Recept | Recept

Spetskål, sötsurt fläsk, chili och ingefära

Förr brukade familjerna på Okinawa föda upp en gris varje år, och den åt de av när det var fest.

Publicerad 2008-10-29

recept på sötsur fläsk med spetskål
Recept från region Okinawa, Japan

4 portioner

1 dl mirin
1 dl risvinäger
2 msk hackad ingefära
1 msk riven vitlök
2 röda chilifrukter, hackade
2 msk japansk sojasås
600 g kokt fläsk (bog, lägg, bringa)
2 msk solrosolja
1 spetskål, klyftad ca 3 x 3 cm
1 knippe mynta eller thaibasilika
ev kokt ris för 4 personer

1. Koka upp mirin, risvinäger, finhackad ingefära, riven vitlök och hackad chili. Låt koka 15 minuter.
Tillsätt sojasåsen och dra av från värmen.
2. Dela fläsket i fyra bitar och stek i solrosolja i en stekpanna på medelvärme i cirka 2 minuter på båda sidor.
3. Häll såsen över fläsket och låt koka 3–4 minuter på låg värme.
4. Koka spetskålen i saltat vatten cirka 1 minut, den ska fortfarande vara krispig i mitten.
5. Servera den lätt kokta kålen med fläsket och såsen. Garnera med mynta eller thaibasilika.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas