Stekt makrill med potatissallad
Mat & Dryck | Recept
Foto Björn Tesch

Stekt makrill med potatissallad

Publicerad 2008-10-28

2 portioner

500 g potatis
150 g blomkål
100 g sparris, färsk eller fryst
100 g gröna bönor
5 rädisor
2 salladslökar
1 näve hackad persilja
2-4 makrillfiléer, cirka 300 g
smör och olja att steka i
salt och peppar
Sena psdressin g
1 msk senap, till exempel dijonsenap
3 msk citronsaft
1 nypa salt
1 dl rapsolja

1. Tvätta potatisen och koka den, gärna med skalet på. Dela blomkålen och sparrisen i mindre bitar och koka i några minuter i lättsaltat vatten, skölj med kallvatten och låt rinna av. Om sparrisen varit fryst behöver den inte kokas.
2. Dela potatisen i salladsbitar. Skiva rädisorna och hacka salladslök. Blanda alltihop i en bunke.
3. Blanda senapen med citronsaft och salt och rör därefter i olja till dressing. Häll några matskedar dressing på salladen och blanda.
4. Stek makrillen i smör och rapsolja. Salta och peppra fisken.
5. Servera makrillfilén tillsammans med potatissalladen. Toppa med hackad gräslök och servera mer senapsdressing till.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.