Strömmingslåda med persiljestomp
Mat & Dryck
Strömmingslåda med persiljestomp Foto: Björn Tesch

Strömmingslåda med persiljestomp

Det grova moset får frisk smak av färsk, hackad persilja som passar fint till strömmingsrullarna.

Publicerad 2008-04-13

2 portioner

10-15 strömmingsfiléer
salt
2 dl vispgrädde
2 msk senap
2 tsk ströbröd

Persiljestomp
kokt potatis
1/2 dl persilja
1 klick smör
ev salt

1. Klipp bort ryggfenan från strömmingsfiléerna och torka dem lätt med hushållspapper.
2. Salta filéerna på köttsidan och rulla ihop dem med det silverfärgade skinnet utåt. Lägg rullarna tätt ihop i en liten ugnsform.
3. Vispa grädden ganska löst. Blanda i senap och en nypa salt. Bred den vispade grädden över strömmingsrullarna.
4. Strö över ströbröd och ugnsbaka strömmingen i 200 grader i cirka 20 minuter, tills grädden smält ned och lådan börjar få fin färg.
5. Koka potatis och mosa den grovt tillsammans med en klick smör och hackad persilja. Det ska inte bli puré utan vara grovt mosat. Salta om det behövs.
6. Servera genast, gärna tillsammans med en sallad av gurka och avokado.

Recept: Malin Ottosson, foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.