Ugnsbakade fikon med mascarponekräm
Mat & Dryck

Ugnsbakade fikon med mascarponekräm

Läckra ugnsbakade fikon med kräm av mascarpone är gott och riktigt juligt, servera gärna med en pepparkaka.

Tidningen Senioren
Publicerad 2019-12-07

4–8 portioner

250 g mascarpone, rumsvarm
3 msk florsocker
2 msk rom
2 fast vispade äggvitor
ugnsbakade fikon
8 fikon
25 g smör
1,5 dl ljust muscovadosocker
1 dl mandelspån
Lingon till garnering

1. Mascarponekräm: Vispa ihop mascarpone med florsocker och rom. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i krämen i två omgångar till en slät kräm.
2. Fikon: Sätt ugnen på 200 grader. Skär skaften av fikonen och skär ett kryss i varje fikon.
Lägg en klick smör i varje fikon och strö över socker och mandelspånen.
3. Grädda fikonen mitt i ugnen i ca 10-15 minuter, tills sockret smält och fikonen fått lite färg. Servera fikonen med såsen från det smälta sockret, mascarponekräm och några lingon som garnering.

 

Tidningen Senioren
Publicerad 2019-12-07
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas