Ugnsrostad potatis med tomater och örter
Foto: Helén Pe
Recept

Ugnsrostad potatis med tomater och örter

Ett gott och friskt tillbehör med Medelhavsinspiration till kött eller fisk.

Publicerad 2009-11-07

4 portioner
16 små potatisar
olja
8 cocktailtomater
salt och peppar
torkade örter (till exempel timjan, dragon eller oregano)
16 oliver
4 msk kallpressad rapsolja
1 citron, skal och saft
1 msk honung
salt och peppar
1 kruka basilika

1. Dela tomaterna och lägg i en form. Ringla över lite olja, salt, peppar och torkade örter. Baka i ugnen på 100 grader ca 1 timme tills de är halvtorkade.
2. Lägg potatis i en form med olja och salt. Baka i ugnen på 225 grader ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
3. Blanda finrivet citronskal med citronsaft, honung och rapsolja. Smaksätt med salt.
4. Blanda potatis, tomater, oliver och basilikablad i en form. Droppa över dressing.

Recept: Carina och Ulrika Brydling
Foto: Helén Pe

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas