Vaxbönor i krämig mascarpone
Mat & Dryck

Vaxbönor i krämig mascarpone

Njut av vaxbönor i krämig mascarpone.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-06-29

4 portioner

800 g färska vaxbönor
olivolja att fräsa i
2 vitlöksklyftor, finhackade
500 g mascarpone
2 citroner, rivet skal
2 dl parmesan, finriven
persilja, finhackad
salt och nymalen svartpeppar

1. Låt mascarponen rinna av en stund på ett fat. Ansa och snoppa bönorna. Ställ åt sidan.
2. Fräs vitlöken i olivolja tills den blir mjuk. Den får inte brynas eftersom den då blir besk. Låt svalna.
3. Lägg den avrunna mascarponen i en skål. Rör ner citronskal, parmesan och den avsvalnade vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka vaxbönorna i saltat vatten. Nyskördade kokas ungefär tre minuter, köpta lite mer. Principen är att färska bönbaljor kokas tills de inte gnisslar i munnen, jag provar mig fram.
5. Slå av vattnet och rör försiktigt ner mascarponeblandningen. Den ska inte koka utan bara bli ljummen av bönornas varme.
6. Lägg upp på fat och strö över persilja, njut.

Recept och foto: Hannu Sarenström

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-06-29
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas