Res

Ålandskryssning med handikappade pensionärer

Publicerad 2008-07-03

Det fina äldreboendet, Trollängen i Tyresö ordnar för fjärde året en sådan kryssning.
Jag är själv 70 år och är med i väntjänsten. Min syster och jag kallar personalen för ”Trollängens Änglar”, för alla är de riktiga ”änglar”. De som ville följa med är så glada och positiva till denna resa så de talar om denna resa långt före och långt efter händelsen.

Vi var 10 handikappade och 15 anhöriga och personal med på resan. Med färdtjänsten åkte vi till Vikingterminalen där kryssningsfartyget väntade på oss med hjälpsam personal. Det blev först ett glas champagne var och därefter en god frukost med allt man kan tänka sig. Sedan gick vi runt i båten och var till taxfree shoppen där damerna provade parfymer och herrarna och damerna med köpte något gott till midsommaren. Uppe på soldäck samlades alla i friska luften, kanske på en drink eller en kopp kaffe.

Byte av båt i Mariehamn gick galant. På hemresan var det buffe med alla världens maträtter med vin eller öl. Eftrer maten var det musik och rullstolsdans. Gissa om alla var glada och trötta då vi kom hem till Trollängen vid ca kl  20.00 på kvällen efter en lång dag på sjön.
Dagen efter skulle alla få sova så länge de ville lovade ”änglarna”.

För mig ger detta oerhört mycket  att se dessa gamla och handikappade ha trevligt och att se att de njuter av tillvaron.

Text: Kaija Kurki, 70-årig väntjänstpensionär

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas