Res

Aldrig för gammal att hoppa bungyjump på Nya Zeeland

Publicerad 2010-03-11

I slutet av 1980-talet började Nya Zeeländagen A J Hackett med Bungy Jump från  Kawarau-bron utanför Queenstown på landets sydö. Några år senare var en av mina döttrar och studerade i Nya Zeeland och då kom hon hem med bilder från det att hon hoppat från denna bro.

Och då bestämde jag mig att jag ska aldrig hoppa Bungy Jump annat än om jag kommer till bron i NZ. Hon berättade också att om man hoppade naken eller var över 70 år så hoppade man gratis. Nakenhoppet har upphört men åldersgränsen finns kvar.

I februari 2010 var jag på en rundresa tillsammans med en grupp glada SPF-medlemmar i det vackra landet på andra sidan jordklotet. Och när vi då kom till den vackra staden Qeenstown överraskade jag gruppen med att berätta om mitt kommande hopp.

Vi for med bussen på morgonen till den berömda bron och medan hela gruppen ställde upp sig på utsiktsplatsen vägdes jag in och fick ta på mig den speciella selen och med  hjälp av trevliga unga män  spänna fast gummirepet i speciella remmar runt benen. Därefter fick man med små steg ta sig fram till kanten och titta ned på den forsande älven 43 meter under fötterna.

Efter deras nedräkning 5-4-3-2-1-go var det bara att kasta sig ut framför gapande resekamrater och deras kameror. Efter några gungningar upp och ned kom sedan en gummibåt och tog hand om gubben, selade av och lät honom vandra upp för backen till gratulerande vänner.

Och eftersom jag med marginal passerat 70-gränsen var hoppet gratis men jag fick betala för T-tröjan, DVD-filmen på mitt hopp och Diplomet. Men det var det värt!
Den äldste som hoppat från bron var förresten 94 år…

I november reser vi med en ny grupp SPF-are. Om någon vill hoppa från bron så skall de anmäla sig snarast.

Lars Roxtorp

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas