Hällefors: Här är hunden välkommen
Res
Foto: Örjan Björkdahl

Hällefors: Här är hunden välkommen

Badplats – Hund tillåten! Golden retrievern Vanessa kastar sig i vattnet med förtjusning. Hon och andra hundar har fått en egen hundbadplats i Hällefors, den hundvänliga kommunen.

Publicerad 2009-06-16

Här är hundar särskilt välkomna. Inte nog med att man har anordnat en särskild hundbadplats, kommunen har en egen hemsida för hundturism.

På sidan finns tips om badplatsen vid södra Hedtjärn, om inkvartering där hunden får bo med husse och matte, matserveringar dit hunden får följa med och ett hunddagis där hunden tas omhand tillfälligt.
Detta upptäckte vi av en tillfällighet när vi planerade att resa till Hällefors och grubblade över var vi skulle kunna bo med en hund i sällskap. Vanessa, då ett halvår gammal, gillar att åka bil så det var inga problem att köra de 25 milen från Stockholm till Hällefors.

Vi ville bo i Hällefors centrum och visst var vi välkomna till Alexanders Hus – Bed & Breakfast som skryter med att vara Hällefors eget Fawlty towers (det är det!).
Annars hade vi kunnat välja till exempel idylliska Bergslagsgårdens hotell som även välkomnar ”Gäst med häst” eller snofsiga Hällefors Herrgård som ligger granne med ett HundCapmpus.
Vildmarkskrogen, som även tillåter hundar inomhus om det är kallt ute, var stängt vid vårt besök. Här går en vandringsled förbi som passar både hund och hundägare.

Vanessa var mycket nöjd med resan – tack vare hundbadet. Vi var ensamma vid denna skogstjärn med långgrund sandstrand men det bekom inte henne. Hon kastade sig ut i vattnet gång på gång för att apportera pinnar och dricka lite vatten.

Om hunden själv får välja blir det nog Hällefors nästa bilsemester.

Text: Gunilla Lindahl
Foto: Örjan Björkdahl

Fotnot:www.hundturism.se står att ”det såvitt känt aldrig inträffat någon giftig algblomning i Hällefors kommun. Vattnet i sjöar och vattendrag kommer direkt från skogsmark och är inte övergött.”

alt

Foto: Örjan Björkdahl

Hitta till hundbadet

Vid södra Hedtjärn tre kilometer norr om Hällefors finns hundbadplatsen. Kör, gå eller cykla mot Sävsjön och du kommer efter några kilometer till skylt med en hund på. Även från andra hållet är det skyltat.
Framme vid badplatsen några hundra meter in finns omklädningshytt, grilltunna och sittstockar.

Läs mer på www.hundturism.se

alt

Foto: Örjan Björkdahl

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas