Digitalt ett tag till
Madame Bovary på Folkteatern i Göteborg: Foto: Jonatan Fernström
Kultur | Se & läs | Teater | Kultur

Digitalt ett tag till

”Bättre SCEN än aldrig”. Så lyder rubriken på Riksteaterns hemsida. Så sant som det är sagt när vi teatertörstande nu får ledljus i coronamörkret av strömmade – helt gratis – uppsättningar som bara är att klicka på och avnjuta när som helst!

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-05-15

Riksteatern, landets mest heltäckande teater, sänder förstås digitalt när annat är stängt. Gå in via länken och nosa upp godbitar som Du har ju hela livet habibi, en uppsättning om livet för unga och äldre. Riksteatern har också initierat en rad strömmade samtal om teater under rubriken ”Klassikerkollen”. Välj och vraka bland de dramaklassiker du är nyfiken på. Här finns en rad samtal kring kända verk som Tre systrar, Fucking Åmål, Idlaflickorna, med flera. Blandad kompott alltså. Mest intressanta är kanske ändå samtalen kring Lars Noréns pjäser. Klicka på Riksteaterns länk och skrolla till Klassikerkollen och Norén-samtalen.
www.riksteatern.se/riksteatern-play

Öppet arkiv – skattkista för scen
Riktigt spännande blir det att i anslutning till Norén klicka in på SVT Play och till exempel möta Norénklassikern Natten är dagens moder. Gå sedan vidare till raden av andra uppsättningar som Skuggpojkarna och Komedianter. Allt och mer därtill ligger samlat i SVT Öppet Arkiv.
www.svtplay.se/video/28706746/ natten-ar-dagens-mor?start=auto

Genial operaguide
För alla sång- och musiklängtande ligger en rad musikaliska upplevelser bara ett knapptryck bort. Gå in på operaloggen och få ett smörgåsbord av konsert-och operahus. Enkelt och överskådligt!
www.operalogg.com/din-guide-operahus-med-gratis-streaming-2021

Kärlek, liv och pandemi
Pinfärsk är föreställningen I ett fält av guld, skapad helt och hållet med tanke på dagsläget. En digital uppsättning i åtta delar direkt hem till dig från Örebro Länsteater.
orebroteater.se/forestallningar/i-ett-falt-av-guld

Madame Bovary
– 1800-tals-shopaholic
Folkteatern i Göteborg bjuder in till den klassiske Gustave Flaubert à la 2000-talet. Se Madame Bovary fram till den 21 april. b
www.svtplay.se/video/28407957/madame-bovary

Text Jeanette Gentele

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-05-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas