Superproffsigt spännande
Se & läs | Ingalill läser

Superproffsigt spännande

Ingalill Mosander tipsar om böcker för stora och små läsare.

Ingalill Mosander
Publicerad 2021-04-12

DECKARE:

Brinn mig en sol av Christoffer Carlsson BONNIERS
En roman om ett brott som ger en bild av ett Sverige som känns både avlägset och vemodigt. Året är 1986. Olof Palme mördades och polisen i Halland larmades om ett mord i Tierp. Det var den skyldige själv som ringde. ”Jag kommer att göra det igen.” Och det gjorde han. En mångbottnad berättelse av ett superproffs som kan konsten att hålla spänningen vid liv till sista bokstaven samtidigt som han lyckas göra sina karaktärer levande.

DAGBOK:

Medan jag har er kvar – tankar om att bli gammal av Tor Åge Bringsvaerd LIND & CO
Att åldras är ingenting för veklingar. Det framgår med önskvärd tydlighet av denna lägesrapport. Författaren är 81 år, prisbelönt och älskad i sitt hemland Norge. Med självironi, humor och skoningslös ärlighet skildrar han de vedermödor som drabbat honom på gamla dar. Det har blivit en bok med hög igenkänningspotential, en blandning av livsvisdom och scener som skulle kunna vara hämtade ur en svart fars.

FAKTA:

Landet utanför av Henrik Berggren NORSTEDTS
En trilogi om Sverige under Andra världskriget. Del 2: 1940-42. Nutidshistoria när den är som bäst – initierad och spännande. Nazityskland lägger under sig allt fler länder och ökar sin terror mot den judiska befolkningen. Bara Storbritannien gör motstånd. Regeringen balanserar på en skör tråd för att hålla oss utanför kriget samtidigt som vardagslivet pågår med ransoneringskuponger, fullsatta biografer och nya stjärnan Alice Babs i fullt swing.

ROMAN:

Är mor död av Vigdis Hjorth NATUR & KULTUR
Johanna flyttar tillbaka till Norge efter tre decennier utomlands. Under den tiden har hon inte haft någon kontakt med sin mor. Hon försöker närma sig henne men förgäves. Handlingen drivs länge framåt av dotterns inre monologer. Men kampen att få modern att tala tar sig alltmer desperata uttryck och man läser med stigande puls. Rasande skickligt om en mor och dotter-relation. Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris.

BARN:

Boken om att bli sjuk av Maria Frensborg & Anna Lindsten BONNIER CARLSEN
Varför får man blåmärken? Vad ska man göra när man fått löss i håret? Eller små, vita maskar i bajset? En utmärkt första-hjälpen-bok att sätta i händerna på alla småbarnsföräldrar. Vi får följa tvillingarna Lotus och Li och ta del av deras vardagsåkommor, hänga med till vårdcentralen där de vaccineras mot olika barnsjukdomar eller bara får plåster på något skrubbsår. Boken är rikt illustrerad med färgglada teckningar.

Ingalill Mosander
Publicerad 2021-04-12
senioren-nr-3
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 3 / 2021. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas