Bakad brie med aprikoser och hasselnöt
Recept | Recept
Foto Colourbox

Bakad brie med aprikoser och hasselnöt

Ställ fram en kopp full av skedar så kan gästerna skeda upp läcker smält ost och äta direkt.

Publicerad 2008-01-15

5-10 portioner

1 brietårta (till exempel på 500 g)
1 påse torkade aprikoser
1 dl hasselnötter
ev 1 msk flytande honung

1. Skär bort det vita »skalet« ovanpå osten men låt resten sitta kvar. Lägg osten i en ugnssäker form med låga kanter. Det är bara bra om formen är ganska trång.
2. Skär aprikoserna i bitar. Hacka hasselnötterna lätt, de ska bara delas en gång eller två.
3. Lägg aprikoserna på brieosten och strö till sist på nötterna och ringla eventuellt över honung.
4. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter tills osten börjar smälta och bubbla lite i kanten.
5. Ställ fram en kopp full av skedar så kan gästerna skeda upp läcker smält ost och äta direkt. Focaccia eller neutrala kex passar också till.

 

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas