Mingel!
Recept | Fest
Foto Björn Tesch

Mingel!

Mona och Stig Hedlund serverar glamorösa drinkar och sätter fram lättfixad lyxig plockmat. Att ordna en mingelfest är ett bra sätt att träffa fler utan att jobba mer.

Publicerad 2010-11-10

Jag älskar att bjuda vänner på middag! Men helgerna räcker inte till och jag har många vänner som jag träffar alltför sällan. Lösningen hemma hos oss har blivit mingelfest.

Vi slipper ägna dagar åt dukning och förberedelse och kan bjuda fler gäster eftersom det inte krävs matbord och jämnt antal stolar.
Bara ställ fram plockmaten och låt festen börja. Mingel är ett perfekt sätt att snabbt komma fram till det roligaste med festen – samtalen.
Var tydlig i inbjudan med att det bara är »barmat« och inte middag som bjuds. Gästerna kan komma och gå lite som det passar dem.

Genom att komma och gå, stå och fylla på, blir det rotation på gäster, plockmat och samtalsämnen.

 Bara att ställa fram

Den som vill vara bekväm köper färdigt och ställer fram. Välj något från listan, inte allt.

CHARKFAT. Blanda olika sorters skinkor och kryddkorvar.

BLANDADE OLIVER. Gröna, svarta, stora, små med fyllning eller bara utan kärnor. Ger genast en festlig känsla.

FÄRDIG RÖRA. Det finns många olika goda färdiga röror att köpa hem, som olivröra, tapenade, pesto på soltorkade tomater eller hummus. Välj en sort och servera med neutrala kex till.

OSTFAT. Välj tre favoritostar. Ta fram dem i god tid så de blir rumstempererade. En liten skål med marmelad gör ostbrickan lyxigare.

GRÖNSAKSPLOCK. Många vill välja mer hälsosamt plock. Blanda till exempel rädisor, körsbärstomater, selleri- och morotsstavar i en skål i stället för chips.

Att mingla med ett snyggt drinkglas i handen känns roligt och lyxigt. Känns det knepigt att göra drinkar så servera ett gott vitt vin istället.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

6 recept till minglet!

 

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas