Recept

Bankerydskakan

Publicerad 2009-01-18

Bankerydskakan
ca 15 skivor

Ugn 175 grader

100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk vanillinsocker
1 tsk mald kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 kryddmått riven muskotnöt
0,5 tsk mald koriander
200 g zucchini
75 g valnötter

Gör så här:

1 Sätt ugnen på 175 grader
2 Smält smöret och låt svalna
3 Vispa ägg och socker pösigt
4 Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, vanillinsocker och kryddor
5 Riv zucchinin fint och grovhacka valnötterna
6 Rör ner det avsvalnade smöret i ägg/sockerblandningen. Tillsätt sedan zucchini och valnötter samt mjölblandningen
7 Häll smeten i en smord och bröad avlång form som rymmer 1½ liter
8 Grädda kakan på nedersta falsen ca 50 minuter. Låt kakan svalna på galler under bakduk

Recept: Göran Hägglund

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas