Bankerydskakan
ca 15 skivor
Ugn 175 grader
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk vanillinsocker
1 tsk mald kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 kryddmått riven muskotnöt
0,5 tsk mald koriander
200 g zucchini
75 g valnötter
Gör så här:
1 Sätt ugnen på 175 grader
2 Smält smöret och låt svalna
3 Vispa ägg och socker pösigt
4 Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, vanillinsocker och kryddor
5 Riv zucchinin fint och grovhacka valnötterna
6 Rör ner det avsvalnade smöret i ägg/sockerblandningen. Tillsätt sedan zucchini och valnötter samt mjölblandningen
7 Häll smeten i en smord och bröad avlång form som rymmer 1½ liter
8 Grädda kakan på nedersta falsen ca 50 minuter. Låt kakan svalna på galler under bakduk
Recept: Göran Hägglund