Blomkålstabbouleh med pistage
Foto: Lena Djuphammar
Mat | Recept | sallad

Blomkålstabbouleh med pistage

Fixa en smakfull Blomkålstabbouleh med ett lätt recept. Perfekt till måltider eller som ett hälsosamt snacks.

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-05-13


4 portioner (som tillbehör)

1 blomkålshuvud (cirka 400 g)
2 tomater
1 paprika
3 salladslökar
1 liten rödlök
2 krukor färsk persilja
80 g pistagenötter
olivolja
1 citron
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Gör så här:

  1. Skär blomkålen fint eller använd rivjärn.
  2. Hacka tomater, paprika, salladslök och rödlök smått.
  3. Finhacka persilja och grovhacka pistagenötter.
  4. Blanda alla ingredienser i en skål och ringla över olivolja. Pressa över citronsaft. Smula över lite flingsalt, riv några varv med pepparkvarnen och blanda runt!

Recept: Lena Djuphammar

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-05-13

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2025 Senioren - När insidan räknas