Fixa cowboyfest med barnbarnen
Recept | MAT
Foto Björn Tesch

Fixa cowboyfest med barnbarnen

Mysigt, roligt och gott, men inte alltför krångligt eller onyttigt. Morfar Lasse bjöd Malva 9 år och hennes kusin Tuva 6 år på lekfull fredagsmiddag à la Vilda Västern.

Publicerad 2011-11-18

Temafest är alltid kul och behöver inte vara så avancerat som det låter. Här hade morfar Lasse fixat varsin cowboyhatt och valt popcorn i strut och renskavsklämma som lite Vilda Västernaktig mat.
Musiken för kvällen var countryinspirerad och med ett långt rep fick tjejerna testa att kasta lasso och knyta knutar och knopar.
Kvällens tecknade film på dvd var Toy Story 3, med leksakscowboyen Woody i huvudrollen.

 

Foto Björn Tesch

 

Text och recept Malin Ottosson
Foto Björn Tesch

 

4 finfina cowboyrecept att laga med barnbarnen

Tips

Planera maten i förväg så att det inte är för många krångliga eller stekheta moment som kräver din uppmärksamhet istället för de unga gästerna.
Ladda med lite snacks eller grönsaker att tugga på ifall matlagningen tar lite tid. Popcorn är inte alltför mättande, innehåller inget socker och är inget som små barn brukar sätta i halsen.
Egna strutar eller skålar till snacksen gör att barnen inte behöver vräka i sig för att hinna få. Var och en äter ur sin egen strut och kan äta upp eller spara som man själv vill. Egen strut är dessutom hygieniskt och gör också att den vuxne kan bestämma hur mycket popcorn som är lagom till var och en före maten.
Låt barnen hjälpa till med den matlagning de klarar. Skölja sallad och lägga fram servetter kan alla. Lite större barn kan till exempel hacka, skala riva och skära. Det kan bli lite rörigt i köket men det blir ofta fantastiska samtal!
Många barn har en specialitet som de är stolta över att de behärskar att laga och som de dessutom gillar att äta. Det kan vara en enkel dippsås, en särskild grönsak eller något mer avancerat.

Dölj faktaruta

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas