Förbered gärna rätten en eller ett par dagar före servering – då smakar den som bäst.
4 portioner
600 g färsk gösfilé utan skinn
1 liter vatten
1 msk salt
1 citron, saft
dillstjälkar
Pepparrotscrème
2 dl smetana
1–2 msk färskriven pepparrot
salt, svartpeppar
pressad citron
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Skär gösen i portionsbitar, alternativt koka in hela filén. Lägg dem i en ugnsform, något större än fisken så att lagen täcker.
- Koka vatten, salt, citronsaft och dillstjälkar i en kastrull.
- Häll lagen över gösen och tillaga i ugnen till en innertemperatur på 52 grader, cirka 10 minuter.
- Låt gösen svalna i lagen.
- Pepparrotscrème: Vispa smetanan tills den tjocknar och tillsätt pepparroten. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
- Servera med citronklyftor, ättiksgurka, dill och persilja.
Recept: Fredrik Eriksson