Kan vara de sötaste granarna man kan servera!
Enkelt att göra, magiskt gott och piffigt på en och samma gång. Ett perfekt tilltugg! tycker matälskaren och kokboksförfattaren Catarina König.
13 granar
1/2 rödlök
100 g skalade räkor
100 g kallrökt lax
300 g Philadelphiaost
1/2 citron, zest
salt
nymalen svartpeppar
1–2 krukor dill
1 granatäpple
13 salta, runda små kex
Gör så här:
1 Finhacka rödlöken och skär räkor och lax i mindre bitar.
2 Blanda samman Philadelphiaost, finhackad rödlök, räkor, lax, citronzest, salt och nymalen svartpeppar i en bunke. Smaka av.
3 Finhacka dillen och lägg på ett fat.
4 Forma 13 små granar med hjälp av händerna och en sked. Rulla dem sedan i rikligt med dill.
5 Dekorera med granatäppelkärnor – de blir som röda julgranskulor. 6 Sätt varje gran på ett runt salt kex strax före servering.
Recept och bild är hämtade ur boken Jul med guldkant av Catarina König.
