En dipp jag gör ofta – enkel och rolig att svänga ihop. Lax och dill smakar jul för mig.
Cirka 6 portioner
250 g ricotta
200 g Philadelphiaost
1 citron, zest + lite saft
150 g kallrökt lax
½ rödlök, finhackad
2 msk kapris
2 msk finhackad dill
salt, nymalen svartpeppar
kex eller crostini
Gör så här:
1 Mixa ricotta och Philadelphiaost med en mixer.
2 Riv zest från citronen och ställ åt sidan. Pressa sedan ut saften och smaka av ostdippen med citronsaft och lite salt.
3 Skär den kallrökta laxen i småbitar. Finhacka rödlöken.
4 Låt kaprisen rinna av.
5 Lägg upp dippen på en tallrik, bred ut snyggt och lite toppigt.
6 Toppa med lax, rödlök, kapris, finhackad dill, citronzest, salt och lite nymalen svartpeppar.
7 Förvara i kylen fram till servering och servera med kex eller crostini.
Recept och bild är hämtade ur boken Jul med guldkant av Catarina König.
