Kyckling för hela slanten
Recept | Recept
Foto: Marcus Lawett

Kyckling för hela slanten

Tareq Taylor, en av våra mest namnkunniga kockar och känd från många tv-program, kommer med en ny bok med enbart kycklingrecept. Dels är kyckling bland det godaste han vet, dels går det neutrala köttet att variera nästan i det oändliga.

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-05-22

Hej Tareq Taylor, du är en riktig kycklingälskare verkar det som?

– Ja, jag älskar kyckling, det har jag alltid gjort. Och jag är inte ensam. Söker man på kycklingrecept får man 70 miljoner träffar. Kyckling äts över hela världen, oavsett om man är kristen, hindu, buddhist eller muslim.

Vad tänker du om larmen kring campylobacter i kyckling?
– Kyckling ska, precis som andra råvaror, hanteras med varsamhet och respekt. Sedan är det så att campylobacter finns överallt, plockar du in jordiga grönsaker i ditt kök finns de där också. Det handlar bara om att ha god hygien, det är inte farligt att äta kyckling.

Kyckling äts i hela världen

– Ett av de vanligaste felen folk gör, tror jag, är när man grillar kyckling. Man lägger den i en god marinad, grillar den, och doppar den sedan en gång till i marinaden innan man serverar dem. Då är det klart att det finns en risk.

Har du något favoritrecept som du ofta gör?
– Åh, det är många! Ibland gör jag en varm och kryddig currygryta, ibland stekt kyckling med nudlar. Och jag älskar starka, asiatiska sallader med kyckling i. Det är det som är det bästa med kyckling, att det går att variera nästan i oändlighet.

Text Ulrika Palmcrantz

Recept Tareq Taylor Foto Marcus Lawett

5 recept med kyckling

 

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-05-22

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas