Recept

Rotfruktsgryta (Khreshe Havije)

Välj själv vilket kött du vill använda i denna gryta, som får smak av bland annat kanel och citron.

Publicerad 2009-03-14
persisk rotfruktsgryta med kött, recept
persisk rotfruktsgryta med kött och ris, recept

4 portioner

Ca 300 g grytbitar
2 medelstora potatisar
2 medelstora morötter
1 lök
2 msk olja
1 paprika
citron
1 tsk chilimango eller vanlig chili
1 tsk gurkmeja
2 tsk citrongrillkrydda
3 msk tomatpuré
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin

1. Fräs lök med chilimango, citrongrillkrydda och gurkmeja.
2. Dela grytbitar i 2-3 cm bitar och fräs på hög värme tillsammans med lök och kryddor.
3. Tillsätt tomatpuré. Fräs någon minut och häll på ca 5 dl vatten. Låt koka ca 40 minuter, tillsätt därefter salt.
4. Skiva morötter, potatis och paprika i skivor. Lägg i rotfrukterna i grytan och rör om. Krydda med kanel och spiskummin. Sätt på lock och låt puttra i ca 15 min.
5. Servera med ris.

 

Recept: Laleh Maghonaki

Foto: Stewen Quigley

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas