Smördegsknyten med kanelplommon
Recept | Recept

Smördegsknyten med kanelplommon

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-09-06

1 fryst mördegsplatta
2 – 4 plommon
2 msk råsocker (lite mer om plommonen är sura)
1 tsk kanel
1 msk smör
1 ägg

1 Dela plommonen och ta bort kärnorna.
2 Smält smöret i en kastrull och lägg i plommon, kanel och socker.
3 Låt småputtra på svag värme ca 10 min.
4 Tina smördegsplattan och dela på hälften. Kavla ut varje del en aning.
5 Fördela plommonröran på de två halvorna.
6 Pensla kanterna med uppvispat ägg, tryck ihop.
7 Pensla knytena runt om och grädda i ugn på 225 grader ca 15 minuter, tills de är gyllenbruna.
8 Servera med lite syrad grädde eller glass.

Av Anna Ranung
Foto Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-09-06
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.
#8
senioren-nr-8
Ur senaste Senioren
  • Porträtt: Margit och Willy Silberstein.
  • Hälsosam fika
  • Pensionärsråd: Du och din erfarenhet behövs
  • Malena Ivarsson: Skriv en ärlig kontaktannons

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas