Vårgrön soppa med ägghalva och baconfras
Foto Thomas Carlgren
Recept | Recept

Vårgrön soppa med ägghalva och baconfras

Toppa den goda varma soppan med frasigt bacon och en ägghalva.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-05

6 dl vatten
2 msk kycklingfond
200 gram hackad valfri vårgrönska (mangold, nässlor, spenat eller kirskål)
1 msk vetemjöl
1 msk smör
en nypa torkad körvel
salt och svartpeppar

Till servering
2 skivor bacon eller sidfläsk
1 valfritt ägg per person

1. Finhacka fläsket, stek frasigt i het panna. Lägg på hushållspapper att rinna av.
2. Koka upp vatten, fond och den hackade vårgrönskan, som kan vara nässlor, kirskål, spenat eller mangold.
3. När det kokat i 10 minuter mixar du till lagom konstisens.
4. Rör ut mjölet i det resterande vattnet och häll ner det försiktigt i den kokande soppan.
5. Klicka ner en smörklick, smaka av med salt och peppar samt eventuellt lite vitvinsvinäger för syrans skull.
6. Koka upp ett ägg per person (på bilden är det vaktelägg). Servera den heta soppan med en ägghalva, toppa med fläskfras.

Recept Anette Rosvall
Foto Thomas Carlgren

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-05

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas