200 miljoner till ökad digitalisering inom äldreomsorgen
Foto: Colourbox
Nyheter | Omsorg | digital satsning

200 miljoner till ökad digitalisering inom äldreomsorgen

Landets kommuner får 200 miljoner kronor för att utveckla digitaliseringen inom äldreomsorgen under 2021.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-12-30

– Välfärdsteknik kan bidra till trygghet och tillgänglighet inom äldreomsorgen. Dessutom kan en ökad digitalisering göra att våra gemensamma resurser används på ett smartare sätt, säger socialminister Lena Hallengren (S) i ett pressmeddelande.

Tanken är att äldreomsorgen ska stärkas och fortsätta utvecklas bland annat genom ökad användning av välfärdsteknik och utrustning för digitala arbetssätt.

– Det finns en stor efterfrågan bland kommunerna att öka användningen av välfärdsteknik och att ta del av digitaliseringens möjligheter för att utveckla svensk äldreomsorg. För att uppnå goda resultat på området behövs en nära samverkan mellan staten och kommunerna, säger Anders Knape, ordförande i Sveriges Kommuner och Regioner (SKR)

168,7 miljoner kronor av de 200 miljonerna går till samtliga kommuner medan 16,3 miljoner går till SKR. Övriga 15 miljoner fördelas på de tio modellkommunerna inom ramen för överenskommelsen.

Pengarna är en del i en treårig satsning för att stärka äldreomsorgen något som regeringen och SKR kom överens om i februari 2020.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-12-30

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas