Nyheter

74-åring blir regionsdirektör

Jan-Åke Björklund ska förbättra ekonomin i Gotlands sjukvård i en av sina två nya roller.

Publicerad 2012-11-26

– Man blir bara bättre med åren på den här typen av jobb så länge man har energi och lust. Det här är något nytt i Sverige, att äldres erfarenhet ses som en tillgång i samhället.
Det säger Jan-Åke Björklund till Gotlands Allehanda, med anledning av att han som 74-åring utsetts till biträdande regiondirektör och ny hälso- och sjukvårdsdirektör på Gotland.

Det skulle vara svårt för en yngre person att komma upp i Jan-Åke Björklunds meritlista. Han har tidigare varit bland annat kommunchef i Strängnäs, länsråd i Sörmland, förbundsdirektör i Svenska kommunförbundet, regiondirektör i Västra Götaland, stadsdirektör i Västerås, arbetat som chef i flera företag, samt jobbat för finansdepartementet och regeringen.

Det är dags att göra upp med åldersnojan, skriver Mats Linder, politisk chefredaktör (M) på Gotlands allehanda, med anledning av tillsättningen:

”De (sic!) finns fler än Jan-Åke Björklund som trotsar åldersnojan. Men många av dem halvt om halvt tvingas ta karriären utomlands. Björklund har själv nämnt den 71-åriga före detta utrikesministern Jan Eliasson, numera generalsekreterare i FN. Jag hoppas att de och Hans Blix och Inga-Britt Ahlenius och alla andra som försöker och länge lyckas fortsätta vara på olika sätt yrkesaktiva inspirerar oss att förändra våra attityder och finna former för hur äldre ska kunna fortsätta produktiva liv, även när de kanske bara vill springa hälften eller en tredjedel så fort som de gjorde under sina mest intensiva år.”

 

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas