Nyheter

Artur Ringart startar nyhetssajt för 55+

Här har du ännu ett bevis för att seniorer är en målgrupp som ökar i popularitet - en ny nyhetssajt för mogna människor.

Publicerad 2015-05-19

Det är medieprofilerna Artur Ringart och Fredrik Lundberg som startar sajten som ska innehålla nyheter, underhållning, frågesporter och förströelse, rapporterar Dagens Media.

– Idag är man så mån om att ha unga tittare, lyssnare och läsare att man kan undra om vi äldre inte räknas längre. Det retar mig. Det finns ett skäl att räkna med oss, både ur en publicistisk och en kommersiell synvinkel, säger Artur Ringart till Dagens Media.

Som exempel nämner han att det knappast är ungdomar som köper nya Volvomodellen, hur mycket den än marknadsförs med musikstjärnan Avicii, utan snarare personer i 60-årsåldern.

Veteranen har tidigare rapporterat om hur gymmen börjat snegla på en äldre målgrupp. Sedan länge har resebolagen haft koll på 60+, och vi kan nog räkna med att fler satsningar riktade mot seniorer med pengar.

Av oklar anledning får den svenska satsningen för seniorer det engelska namnet News55. Exakt när News55 drar igång är ännu inte offentligt.

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas