Bloggar om att bli äkta gråhårig
Nyheter

Bloggar om att bli äkta gråhårig

I bloggen "Konsten att bli grå" får vi följa journalisten Margaretha Nordgren, 59, under övergången från färgat hår till äkta gråhårig.

Publicerad 2013-09-04

Grått är flott, men hur gör man, när man tröttnar på att ständigt färga om håret, och vill låta det grå komma fram? Slutar man helt enkelt med färgen och lever med utväxt tills håret är helt grått, eller gör man en långsam förändring av hårfärgen så att den allt mer närmar sig sitt naturliga tillstånd?

Och när man väl har blivit gråhårig, vad händer då? Blir man äldre i omvärldens ögon, eller får man bara mer pondus? Måste man slänga ut sin garderob och börja på ny kula, eller händer det ingenting? Och vad är egentligen den kvinnliga motsvarigheten till ”grå tinningars charm?”

De här frågorna försöker Margaretha Nordgren få svar på i sin blogg Konsten att bli grå, samtidigt som hon själv samlar mod för att skippa hårfärgen. Under rubriker som ”Så gjorde jag” och ”Stilikonen” kan läsarna inspireras av gråhåriga kvinnor som bär sin silverfärg med stolthet.

– Jag har provat tanken då och då – att ta fram mitt sedan årtionden gråa hår – men blivit skräckslagen över att kanske förvandlas till någon som anses som gammal, körd. Ändå berömmer jag ständigt andra kvinnor som har grått hår, att de är fantastiskt vackra, säger Margaretha i sin bloggpresentation.

Margaretha Nordgren är journalist på tidningen Vi, men bloggen är hennes egen.

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas