Bra läge locka fler till SPF Seniorerna
Maggie Larsson i SPF Seniorernas tält. Foto: Jan Arleij
Nyheter | Almedalen 2023

Bra läge locka fler till SPF Seniorerna

SPF Seniorernas Gotlandsdistrikt bemannar som varje år ett tält mitt i Almedalsvimlet. Ett gyllene tillfälle att visa vilka man är.

Jan Arleij
Publicerad 2023-06-30

Maggie Larsson från SPF Seniorerna Klinteorten är redo att värva nya medlemmar från den utmärkta tältpositionen ett stenkast från Almedalen.

– Men än så länge har ingen nappat även om intresset finns. Folk stannar till och får med sig en broschyr om förbundet och varför det är en bra idé att gå med. Sen är man väldigt nyfiken på Senioren också som vi har i ett ställ, och skålen med karameller.

Tillsammans med Arne Åkerman håller Maggie ställningarna under torsdagseftermiddagen, när Seniorens utsände gör ett bkort esök. På förmiddagen var det två andra kollegor från Gotlandsdistriktet som hade jouren i tältet.

– Ett pass är på fyra timmar, men det går snabbt undan. Vi står ju också bara ett pass under de fem dagarna som Almedalen pågår.

Men fyra timmar är väl ganska länge i värmen?

– Jo, lite tufft är det kanske. Men vi får en hel del tid med skugga här och då går det utan problem, säger Maggie Larsson.

Tältet är som vanligt placerat på Cramérgatan ett hundratal meter från scenen där partiledarna håller sina tal. Därmed strövar en stor andel av Almedalsbesökarna förbi SPF Seniorernas tält, åtminstone någon gång.

– Det är mindre folk i år än förra året. Det känns som ganska stor skillnad faktiskt, säger Maggie som är sekreterare i sin förening i Klintehamn på västra sidan av ön.

Det började med bowling. Nu är Maggie sekreterare i sin förening.

Maggie Larsson har varit medlem i närmare tio år. Som yrkesaktiv var det äldreomsorg som gällde.

– Det är bra och viktigt att SPF Seniorerna driver de frågorna framåt, säger Maggie. Men det var faktiskt inte därför jag blev medlem.

Varför gick du med då?

– Jag följde med min sambo som är medlem så att vi kunde spela bowling tillsammans. Det var så trevligt så efter ett tag var det lika bra att gå med och bli medlem på riktigt.

SPF Seniorerna har 15 föreningar på Gotland. På fredagseftermiddagen tackar förbundets företrädare i Almedalen för volontärernas insats med en gemensam fika i den vackra Visbymiljön.

Cirka 3 000 samlades för att lyssna till statsminister Ulf Kristerssons tal.
Jan Arleij
Publicerad 2023-06-30

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas