Därför är vi på Pride!
Nyheter | Pride
Olle Waller, Gun Nordstrand och Monica Evadotter. Foto: Sten Arndt

Därför är vi på Pride!

Stockholm Pride har dragit igång. Årets tema är familjen och programmet är fullt av allt från seminarier i Kulturhuset till konserter på Östermalms IP. Avslutningsparaden på lördag utgår från Medborgarplatsen. Vi har frågat några seniora deltagare vad de tycker är det bästa med Pride.

Publicerad 2013-07-31

Varför är du på Pride?
Gun Nordstrand. Foto Sten Arndt.

Gun Nordstrand. Foto Sten Arndt.

Gun Nordstrand, 84, Bagarmossen.
Jag började gå hit för många år år sedan. Jag kände många homosexuella och kände mig själv som bi. Det visste man inte fanns när jag var ung så jag har gått på föreläsningar för att förstå hur det fungerar och hur folk har upplevt det genom åren. I början var det mycket mer naket på Pride. Män visade rumpan på lastbilsflak och det retade folk som trodde att allt bara handlade om att festa. De förstod inte att paraden är en avslutning på en veckas gemenskap och studier.

 

Monica Evadotter. Foto Sten Arndt.
Monica Evadotter. Foto Sten Arndt.

Monica Evadotter, 71, Kungsholmen.
Det är härligt att komma ut och se alla som är som jag. Parken är kul för där träffar man mycket folk, men jag går också på en och annan föreläsning. Det är till exempel intressant att få veta hur unga har det i dag. Själv har jag varit med och lett en förening för mogna lesbiska, Golden Ladies. Vi arrangerar bland annat utflykter och danser. Några av oss har åkt cykeltaxi under paraden. Då dricker vi champagne och vinkar drottninglikt till publiken.

Olle Waller. Foto Sten Arndt.
Olle Waller. Foto Sten Arndt.

Olle Waller, 66, Globen
Jag är sexualupplysare så jag är här i jobbet. Pride är fantastiskt, en stor kraftfull samling kring viktiga frågor. Jag lyssnar på seminarier och så blir det väl några dagar i parken. Under paraden står jag nog vid sidan om, för jag får besök från södra Lappland och vet inte om han vill gå med. I framtiden kanske jag ska ägna mig åt frågor kring sexualitet och äldrevård. Det är viktigt, men inget det pratas om, särskilt inte när det gäller HBT-personer.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas