Eva firar jul ensam – som vanligt
Nyheter | Tyck! | insändare
Insändarskribenten är inte kvinnan på bilden. Foto: Colourbox

Eva firar jul ensam – som vanligt

Vad är normalt i Sverige när det inte är pandemi? Det undrar insändarskribenten Eva som har lyssnat på statsministerns förmaningar om att julen 2020 inte blir normal. Men Eva kommer att fira en normal jul för henne. Det vill säga utan fjällstuga, inget lantställe, ensam och med 7 000 kronor i pension. Precis som vanligt.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-12-17

På en pressträff nyligen hörde jag Stefan Löfven säga att denna julen inte blir ”normal”. Han sa att vi inte ska åka till fjällstugan, eller till landet eller samlas mer än åtta personer till jul.

Är det detta som är ”normalt” i Sverige idag? Med 40 procent ensamhushåll. Jag har en fjuttig pension på 7 000 kronor, har aldrig varit i en fjällstuga och har heller inget lantställe. Jag är 68 år och bor ensam och tillbringar alla dagar ensam. Denna julen blir ingen skillnad för mig. Jag är och förblir ensam.

På tv sa en psykolog att man, för att fira julafton själv, kunde man ta sig ett bad, hur många har badkar idag, och kanske drunkna, tända ett ljus, vilket inte heller är bra när man är gammal och själv, eller läsa en god bok! Vilket jag försöker göra varje dag i veckan! Sådan idiot!

Det är så kränkande att tro att alla har det så väldigt bra i Sverige när det är ”normalt”. Så är det inte!

Jag skulle vilja att ni från SPF Seniorerna tog upp detta lite mer i debatten. Jag är jättenöjd med SPF Seniorernas alla arrangemang lokalt i min förening, de gör ett fantastiskt bra jobb!

Tyvärr lider jag av att gå dit, för inga andra medlemmar hälsar eller pratar med mig eller undrar hur jag mår. De flesta är egoistiska även där, liksom det övriga svenska samhället har blivit.

Med vänliga hälsningar

Eva

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-12-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas