Gun-Britt, 91: Jag mår jättebra
Enhetschefen Azra Redzepovic, till vänster, och sjuksköterskan Sonja Johansson tillsammans med Gun-Britt Johnsson. Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
Nyheter | coronavaccin

Gun-Britt, 91: Jag mår jättebra

För drygt två veckor sedan var Gun-Britt Johnsson, 91, den första personen i Sverige att få en spruta mot covid-19. Hon mår jättebra men tycker att det blev lite mycket uppståndelse då.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-01-12

Det är många som har undrat hur det gick för Gun-Britt Johnsson efter att hon tagit den första sprutan och P4 Östergötland har besökt Bokens Vårdboende i Mjölby för att ta reda på det.

Det visar sig också att framtidstron ökat stort efter vaccinationerna.

På frågan hur Gun-Britt mår i dag svarar hon:

– Jättebra.

Sen kommenterar hon också uppståndelsen som uppstod i samband med att hon fick första dosen av Pfizer/Biontechs vaccin.

– Det blev lite för mycket, tycker jag. Det blev så mycket kring mig och jag är inte van det, med löpsedlar och allt möjligt, säger Gun-Britt till P4 Östergötland.

Några personer på boendet tackade nej till första sprutan men de har ändrat sig och ska ta den nästa vecka när Gun-Britt och de andra som tog sprutan 27 december ska få sin andra dos. Den andra dosen ska ges cirka tre veckor efter den första.

Enhetschefen på Bokens vårdboende, Azra Redzepovic, och den medicinskt ansvariga sjuksköterskan Sonja Johansson var med när P4 Östergötland hälsade på. De berättar att stämningen är bra efter de första vaccinationerna.

– Man märker att det är en glad och positiv inställning. Det finns hopp, nu börjar vi närma oss nån form av vardag. Förhoppningsvis kanske till sommaren.

80 000 har vaccinerats i Sverige – läs mer här.

Goda marginaler för många kommuner – läs mer här.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-01-12

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas