Hälften av alla seniorer mer digitala under pandemin
Nyheter | digitalisering
Foto: Getty Images

Hälften av alla seniorer mer digitala under pandemin

Varannan senior upplever att de blivit mer digitala under pandemin och resa är vad seniorer ser fram emot mest när pandemin är över. Det visar en undersökning som Readly har gjort.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-08-30

Skådespelaren och influencern Christina Schollin, 83, är en av alla som fått upp ögonen för nya appar under pandemin. Hon menar att pandemin har fått fler seniorer att bli digitala för att få vardagslivet att fungera bättre.

– Det är inte lätt att hänga med i allt det digitala i min ålder, men pandemin har utmanat oss att våga testa på nya saker. Och i vissa fall har det varit det enda alternativet för att få vardagen att gå ihop. Jag har fått upp ögonen för många nya appar som både underlättar och förgyller min vardag, från läsning av tidningar och magasin för att koppla av, till videosamtal med barn och barnbarn, säger Christina Schollin i ett pressmeddelande från Readly.

Videosamtal populärast

Undersökningen är gjord av magasinappen Readly i samarbete med YouGov och svenskar över 60 år har blivit tillfrågade om deras vanor under pandemin och vad de ser fram emot när pandemin är över.

Den visar att 48 procent, ungefär hälften, anser att de blivit mer digitala under pandemin. 68 procent av dessa räknar med att fortsätta vara mer digitala än innan pandemin.

Appar som rör videosamtal, shopping och streaming av film och serier toppar listan över vilka appar seniorer upptäckt. Du hittar topp 6-listan längre ned.

När det gäller vad seniorer ser fram emot mest efter pandemin är det att resa. 44 procent i undersökningen svarar det. Däremot är seniorer mindre optimistiska vad gäller när vi kan återgå till ett normalt liv. 82 tror att restriktionerna kommer att förfölja oss en längre tid trots vaccinationerna. Motsvarande siffra i gruppen 18-29 år är 69 procent. Du hittar topp 4-listan längre ned.

Topp 6 digitala tjänster som seniorer börjat använda under pandemin

  1. Appar för videosamtal
  2. Appar för shopping
  3. Appar för streaming av film och serier
  4. Sociala medier
  5. Appar för magasin- och tidningsläsning
  6. Appar för matbeställning
Dölj faktaruta

Detta ser 60-plussare mest fram emot efter pandemin

  1. Resa (44 procent)
  2. Middagar med familj och vänner (15 procent)
  3. Besöka events så som konserter och sportevenemang (13 procent)
  4. Träffa äldre släktingar (6 procent)
Dölj faktaruta
Jan Hagberg
Publicerad 2021-08-30

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas