Hon vann Stora Kvinnopriset
Nyheter
Monika Olin Wikman vann Stora kvinnopriset. Monika Olin Wikman vann Stora kvinnopriset. Foto: Tomas Södergren

Hon vann Stora Kvinnopriset

Monika Olin Wikman, debattör och skribent på Seniorbloggen, belönas med Stora Kvinnopriset för sitt engagemang kring äldrefrågor, miljö och hälsa.

Publicerad 2014-04-29

Priset delades ut på tisdagen, under SPFs stora kryssning ”Kasta loss”.

Monika Olin Wikman är jurist med bakgrund på Socialstyrelsen och Socialdepartementet samt som landstingsdirektör. Hon är ordförande för Österlens Folkhögskola och arbetar för att hennes hemkommun Simrishamn ska bli ett ledande centrum för äldre och öppna nya möjligheter för boende, tillgänglighet, vård, omsorg och service. Hon är medlem i SPF Sumaros och är även en av personerna bakom en kongressmotion om äldreomsorgsförsäkring.

Monika Olin Wikman är en flitig debattör och har skrivit böckerna ”Vi vill inte bli gamla som äldreomsorgen ser ut idag” och ”Säg ifrån! Det händer för lite i äldreomsorgen”, tillsammans med Berit Rollén. Både Monika Olin Wikman och Berit Rollén skriver på Seniorbloggen som drivs av Veteranen.

 

”Med ledorden valfrihet och eget ansvar inspirerar Monika Olin Wikman sina medmänniskor att verka för en allt bättre äldreomsorg som svarar mot nya framtida behov och detta gör henne till en mer än värdig vinnare av Stora Kvinnopriset 2014”, säger Ingela Lindberger, representant för SPFs styrelse och medlem i juryn.

Stora Kvinnopriset är ett stipendium som instiftats av SPF och Swegmark of Sweden, och som varje år delas ut till en kvinna över 65 som gjort extraordinära insatser som påverkat andra.

2013 vann Sigrid Burlin Stora Kvinnopriset för sitt engagemang kring demensfrågor.

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas