Hyrde biograf och bjöd in ensamhushåll
Nyheter | aktiviteter

Hyrde biograf och bjöd in ensamhushåll

SPF Seniorerna i Ystad är en av föreningarna som fått ekonomiskt bidrag av Socialstyrelsen för att motverka ofrivillig ensamhet. Då hyrde föreningen en biograf och skickade ut inbjudningar till ensamhushåll.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-10-11

Det är ett av alla initiativ som föreningar runt om i landet kommit på för att försöka lindra isoleringen och ensamheten för många äldre under coronapandemin.

Knut Sigander är ordförande för SPF Seniorerna i Skåne och han berättar att tio föreningar i distriktet har beviljats bidrag från Socialstyrelsen.

Knut Sigander.

Vi ska ha ett ordförandemöte med föreningarna i november och då ska vi prata om goa exempel på vad man kan göra för aktiviteter, säger Knut Sigander, som menar att det går att hitta på saker trots reglerna och de förhållningsorder som gäller för äldre.

SPF Seniorerna i Eslöv och Ystad, som båda beviljats ekonomiska bidrag av Socialstyrelsen, har till och med ökat antal medlemmar under året.

Istället för att tala om vad man kan göra så är det så många som pratar om vad man inte kan göra, säger Knut Sigander och berättar om biografen som SPF Seniorerna i Ystad har hyrt.

Det är Sveriges äldsta biograf Scala. Från och med juli till och med december hyr dem den en gång i månaden. Det är beställt adresser till ensamhushåll och föreningen har skickat ut inbjudningar till dem. Det har varit stor respons på det.

SPF Seniorerna i Ystad anordnade även höstens första månadsträff på konferenshotellet Fritiden och när 200 medlemmar anmälde sig fick de dela upp det i fyra omgångar så att 50 personer per gång kunde vara med.

-Där fick vi höra berättelser om huset, som byggts in i det gamla badet och det är roligt för de gamla i Ystad att få se det, avslutar Knut Sigander.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-10-11
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas