Janne, 73, vann på Triss – och tog körkort
Janne Magnusson håller stolt upp körkortet. Foto: Privat
Nyheter | körkort

Janne, 73, vann på Triss – och tog körkort

Vad skulle du göra om du vann en miljon på Triss? Janne Magnusson, 73, tog körkortet. "Jag vill verkligen tacka alla på körskolan, de var så fina och omtänksamma. Och läraren var jättebra", säger Janne Magnusson till Senioren.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-10-15

Janne Magnusson från Karlskrona hade körkort senaste på 1960-talet. Det gick ut för ungefär 50 år sedan när han var ute till sjöss och först var han i Sydamerika när det skulle förnyas och sen var han bara hemma i 14 dagar per gång och sen blev det inte bara av eftersom det gått så lång tid.

När han kom hem till Sverige för gott så fick han hålla sig till godo med cykel och kollektivtrafik.

Bilen körde hans fru men när hon fick problem med sina knän började de fundera på om han inte skulle försöka ta körkort.

Äldsta eleven någonsin

Och då kom trissvinsten. Janne skrapade fram tre rutor med 100 000 kronor och sen när han skrapade rutan med hur många gånger vinsten är så var det tio gånger. Sammanlagt en miljon, alltså.

– Då sa jag att jag tar körkortet och på den vägen är det, säger Janne Magnusson.

När han började på körskolan var han som 73-åring den äldsta eleven på en trafikskola i Karlskrona någonsin. Han var mest orolig för teorin. Körningen kände han sig trygg med.

”Nu är det jag som kör”

Hans farhågor besannades när han gjorde teoriprovet första gången.

– Man skulle ha minst 52 rätt på 65 frågor och jag fick 51. På det andra försöket fick jag 53 så man kan säga att det jämnade ut sig, säger Janne Magnusson och håller stolt upp körkortet i handen.

Livet blir så klart mycket enklare nu.

– Nu är det jag som kör. Eller jag har kört de senaste åren men då har jag övningskört och gumman har suttit bredvid. Nu kan jag köra själv, avslutar Janne Magnusson.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-10-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas