Nyheter

KD skärper tonen mot M

Publicerad 2011-08-24

Det handlar om anständighet, säger KD i ett pressmeddelande nu på morgonen.

– Många pensionärer har en oerhört tuff ekonomisk situation. En skattesänkning skulle ge mest procentuellt till de som har minst. Det vore att värna de som bäst behöver det. Att prioritera pensionärerna nu är framförallt en fråga om rättvisa och anständighet.

Ge råg i ryggen
Bakom utspelet står Caroline Szyber, distriktsordförande i Stockholms stad (KD) och Ewa Samuelsson, biträdande socialborgarråd (KD).

Syftet är att ge partiledare Göran Hägglund extra råg i ryggen inför budgetförhandlingarna med Moderaterna och de övriga partierna i regeringsalliansen.

Utmanar M
KD, pressat av kritiskt låga opinionssiffror, är i stort behov av realpolitiska framgångar för att visa att man verkligen påverkar regeringspolitiken. Sällan eller aldrig under Alliansens fem år vid makten har KD tagit sig ton gentemot ”storebror M” på det sätt som nu sker.

– Sänkt krogmoms som lyfts fram i debatten är i sig ett bra förslag som vi hoppas att vi kan genomföra i framtiden. Det skulle kunna ge unga jobb. I dessa oroliga tider måste vi dock prioritera och då anser vi inte att sänkt krogmoms ska stå först på prioriteringslistan, säger Ewa Samuelsson och Caroline Szyber.

Besked om en månad

Den 20 september lägger finansminister Anders Borg (M) regeringens slutförhandlade budget för 2012 på riksdagens bord.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas