Klassisk musik i nytt melodikryss
Patrik Paulsson Foto: Henrik Brunnsgård Patrik Paulsson Foto: Henrik Brunnsgård
Nyheter | Radio

Klassisk musik i nytt melodikryss

I sommar sänds ett nytt melodikryss i Sveriges Radio. "Klassiska krysset" har premiär i P2 9 juni och Patrik Paulsson är programledare.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2019-05-30

I programmet ställs frågor som rör musik och kultur till lyssnarna, som kan tävla genom att fylla i de rätta svaren i en ordfläta.

– Jag är ju själv väldigt förtjust i Melodikrysset och löser det varje vecka. Så det kändes väldigt kul när vi började prata om denna idé – att lyssnarna får två kryss att sätta tänderna i, säger Patrik Paulsson, som även hörs i programmet ”P2 på hemväg” och i ”(Musik-)världen utanför”.

Världsmusik och konstmusik

Det som skiljer ”Klassiska krysset” från vanliga Melodikrysset är musiken man fokusrar på. Huvudfokus ligger på klassisk musik men blandas även upp med jazz, folk, världsmusik, visa, elektroniskt och nutida konstmusik.

– Det kommer såväl lite lättare som lite svårare frågor och även inslag av vanliga korsordsfrågor.

Söndagar

Klassiska krysset kommer att sändas varje söndag i P2 under sommaren, med premiär 9 juni, 12:03. Vinnaren från varje avsnitt presenteras sedan i programmet Klassisk förmiddag som sänds på fredagar klockan 12. Krysset kommer även att sändas i P1 på lördagar och finnas som podd.

Vill du vara med och tävla så kan du fylla i krysset digitalt via Sveriges radios hemsida ända fram till fredagen efter sändning, 06 på morgonen.

 

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2019-05-30

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas