Lotta bloggar för 60+
attaren och journalisten Lotta Skoglund bloggar på Veteranen Lotta Skoglund.
Nyheter | Ny bloggare!

Lotta bloggar för 60+

5 frågor till Lotta Skoglund, 65 år, som skrivit boken Fortsättning följer… Episod 60+ (Natur & Kultur) och är ny bloggare på veteranen.se

Publicerad 2013-05-27

Vilka ska läsa din bok?
– Alla som börjat fundera på att gå i pension och de som nyligen har gjort det. Det är ju ett nytt skede i livet som kan vara ganska omtumlande. Och varför inte vuxna barn så att de förstår hur pappa och mamma tänker om sin nya tillvaro.

Varför ges det ut så många böcker om att gå i pension?
– Den enkla förklaringen är att det är så många 40-talister som går i pension nu. En annan är att bilden av en pensionär har förändrats under senare år.

Hur då?
– Min egen bild är från 50-talet. Den är förknippad med inaktivitet, sjukdom, vårdbehov och ont om pengar. Men så ser inte tillvaron ut för de nya pensionärerna idag.

När tänker du själv gå i pension?
– Jag har sparat för lite så jag måste jobba på för att få ett bra liv längre fram. Just nu jobbar jag för fullt som frilansande redaktör på SVT med programmen Världens barn, Godmorgon Sverige och sedan Nobelfestligheten. Men en dag kan jag ha gjort mitt sista tv- eller radioprogram så därför tänker jag satsa mer på skrivandet. Jag har flera böcker på gång.

Vad kommer du att blogga om på veteranen.se?
– Om allt som är relaterat till 60+åldern. Det jag ser och hur livet ter sig just nu. Det kan till exempel handla om vad lycka är. Och kanske om kärlek.

Gunilla Lindahl
gunilla.lindahl@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas