Nyheter

Nu finns seniorboende för teckenspråkiga

Ett seniorboende för personer som talar teckenspråk finns nu i Skärholmen. Boendet är Sveriges första med den här inriktningen.

Publicerad 2013-04-16

Seniorboendet angränsar till Skärholmens trygghetsboende, i en av bostadsbolaget Micasa Fastigheter. Och det har kommit till i samarbete mellan Stockholms dövas förening och Förbundet Sveriges dövblinda i Stockholm och Gotlands län, med bidrag från Arvsfonden.

Äldre döva i Stockholm har uttryckt en önskan att bo tillsammans i teckenspråkig miljö på deras villkor. Stockholms dövas förening, SDF tog tillvara deras önskemål och ansökte om projektpengar från Allmänna Arvsfonden, skriver SDF om projektet.

”Som grupp är döva fortfarande en grupp som blir diskriminerad på olika sätt trots att det är en mänsklig rättighet att utöva sitt eget språk, dvs teckenspråket. Målet med seniorboendet och trygghetsboendet är att erbjuda döva äldre och personer med dövblindhet (som vi i fortsättningen kallar dövblinda) i ett boende i teckenspråkig miljö på lika villkor.” skriver man på Arvsfondens sida.

Seniorboendet består av 35 lägenheter som i första hand är avsedda för personer som fyllt 65 år och är döva eller personer med dövblindhet.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas