Nyheter | Service

Öppnar brevlådor för deklaration

Skatteverket öppnar i år brevlådor på ett sextiotal platser, för att underlätta för personer som vill lämna pappersdeklaration.

Jan Arleij
Publicerad 2019-04-17

Anledningen är förra årets kaos, då flera deklaranter valde att ändå lämna sina deklarationer direkt till Skatteverkets kontor, trots brist på lådor. De tillfälliga brevlådorna är öppna från och och med den 16 april till och med den 2 maj. På många servicekontor utökas också öppettiderna för att underlätta inlämningen av deklarationen.

– Nästan 90 procent av alla privatpersoner deklarerar digitalt och bland dem som deklarerar på papper postar de allra flesta sin deklaration. Men vi vill göra det enklare även för dem som vill komma direkt till oss. Därför öppnar vi tillfälligt brevlådor på ett antal kontor de två sista veckorna, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Sextiotal kontor

Det är inte möjligt att öppna deklarationsbrevlådor på alla kontor, skriver Skattekontoret i ett pressmeddelande.

Men ett sextiotal kontor har brevlådor eller brevinkast för inlämning av pappersdeklarationer dygnet runt från den 16 april till stängningen den 2 maj.

På övriga kontor gäller inlämning under öppettiden.

Alla platser

Här är hela listan på alla kontor där du kan lämna deklaration under öppettid, och platser där det finns tillfälliga brevlådor eller brevinkast 16 april-2 maj.

Dölj faktaruta

– Brevlådorna togs bort 2017 av säkerhetsskäl. Vi har utvärderat hur inlämningen av pappersdeklarationer gick till förra året och mot bakgrund av att flera deklarationer lämnades in via dörrspringor är vi är självklart inte nöjda, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

 

Jan Arleij
Publicerad 2019-04-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas