Rösta på Årets Senior
Nyheter | Ära

Rösta på Årets Senior

Äntligen dags att rösta fram Årets Senior 2019! Vem ska få din röst?

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-04-09

Utmärkelsen Årets senior ska gå till en person som på något sätt medverkat till att förändra eller bredda bilden av seniorer. Det kan även gå till någon som medverkat till att förbättra livet för seniorer eller är en bra förebild. Vi har nominerat fem personer.

Rösta på din favorit! En av er som röstar vinner tio Sverigelotter.

Skriv namnet på den du vill utse till Årets senior på ett vykort och skicka till Senioren, Box 22574, 104 22 Stockholm. Uppge ditt namn, adress och telefonnummer och märk kortet Årets senior. Eller mejla till rosta@senioren.se

Senast den 21 april vill vi ha din röst.

Foto: Louise Billgert

Ingalill Mosander, 76

I 20 år har hon tipsat om böcker i tv-programmet Go’kväll med sina karakteristiska röda naglar. Nästan som en institution hade hon blivit, så vana var vi att se henne i rutan. Men så i höstas tog det plötsligt slut, när SVT meddelade att man lät Ingalill gå. Man skulle ”föryngra” som det så fint brukar heta. Efter ett tag insåg man sin tabbe och ville ha tillbaka Ingalill i rutan, men se då blev det nobben från Ingalill. Var sak har sin tid tyckte hon, men fortsatte som tur var att tipsa om böcker i Senioren.

Foto: Hans Alm

Björn Eriksson, 74

Den tidigare rikspolischefen och landshövdingen har minst sagt många strängar på sin lyra. Han är ordförande i Säkerhetsbranschen och i Riksidrottsförbundet. Han har fått medalj av kungen och blivit hedersdoktor vid Linköpings universitet för sitt betydelsefulla kontakt- skapande arbete. var han med och grundade Kontantupproret, som fortfarande aktivt kämpar för att kontanterna ska finnas kvar som betalmedel i vårt samhälle. Annars går vi mot en ”digital diktatur”, som Björn själv uttrycker det.

Foto: Kajsa Juslin

Kjell Lindström, 73

Vården av äldre måste göras bättre! SPF Seniorernas outtröttlige distrikts- ordförande i Jönköping, Kjell Lind- ström, drog därför igång Vårdcentralspatrullen efter att som läkare och utredare inom landstinget sett hur vården för äldre successivt prioriterats ner. Det som började som en lokal granskning av regionens vårdcentraler har blivit ett nationellt projekt med alla pensionärsorganisationer inblandade. Ett politiskt påtryckningsmedel och granskning som gör skillnad i ett!

Foto: Liberalerna

Barbro Westerholm, 86

Hon är Sveriges äldsta riksdagsledamot och den som suttit näst längst av alla ledamöter just nu. Barbro ångar på med oförtruten styrka och kämpar för äldres väl och ve. Seniorers möjligheter att arbeta och att mediciner ska provas ut på äldre i lika hög grad som på yngre är bara några av de frågor hon tar sig an.
Sen är det ju inte så illa att hon också har på sin meritlista att vara den som såg till att homosexualitet inte längre klassades som en psykisk störning. Och som hittade på det så finurliga ordet ”årsrika”.

Foto: Jacob Karström

Gert Wingårdh, 68

Han är den svenska arkitekturens nestor och har gång på gång visat att även raka linjer har charm och skönhet, särskilt när de får vara i samklang med naturen. Kontroversiell, våghalsig och originell är bara några av alla epitet han fått genom åren.
Han är den svenska arkitekt som rönt i särklass mest uppmärksamhet internationellt. Som expert i det populära tv-programmet Husdrömmar har han också blivit en folkkär profil för hela svenska folket.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-04-09
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas