Sigge, 104, bjöds in till knatteskola i fotboll
Sigge Holmqvist visar upp brevet med inbjudan till knatteskolan. Foto: Privat
Nyheter | fotboll

Sigge, 104, bjöds in till knatteskola i fotboll

Sigge Holmqvist fick en inbjudan att börja på knatteskola i fotboll. Inget konstigt med det. Om det inte vore för att Sigge är 104 år.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-04-24
Beviset på att Sigge numera är livstids hedersmedlem.

– Det har varit fullt med reportrar som har hört av sig och man kan säga att pappa har blivit en rikskändis nu. Det är jätteroligt, säger sonen Lars Holmqvist till Senioren.

Det är de lokala fotbollsklubbarna Bjärreds IF och Borgeby FK som bjöd in alla barn födda 2018 i kommunen till vårens knatteskola.

Ja, och så Sigge född 1918.

– Jag tänkte, vad fasiken, spökar det? säger Sigge till Sveriges Radio Klartext och P4 Malmöhus.

Men både Sigge och sonen Lars förstod direkt att det handlade om ett missförstånd när brevet adresserat till Sigge Holmqvists vårdnadshavare kom med posten.

Tidigare medlem i SPF Seniorerna

– Jag mailade till föreningen och de blev helt chockade. Men de skrattade också och nu har de gjort honom till hedersmedlem på livstid, säger Lars.

Det finns givetvis en förklaring till att den blivande 105-åringen fick ett likadant brev som alla 5-åringar i kommunen.

– Vi kontaktade Lomma kommun för att få namn och adresser till barn födda 2018 i Bjärred-Borgeby-området. Kommunen vet vilka som är födda 2018, trodde jag, säger kanslimedarbetaren Titti Holmberg till Sydsvenskan.

Sigge Holmqvist, som även har varit medlem i SPF Seniorerna under många år, har dock lagt fotbollsskorna på hyllan för länge sen och har inga planer på att återuppta karriären.

Väldigt social

Det har dessutom varit mest bowling som har gällt men visst minns Sigge den korta karriären även som fotbollsspelare för drygt 90 år sedan.

– En av killarna spelade fotboll med trätofflor och blev han rasande så åkte tofflorna iväg med en riktig hastighet och om han inte träffade personen så flög den förbi öronen, säger Sigge till TV4.

Så kanske lika bra att Sigge nöjer sig med att vara hedersmedlem.

Men ett gott skratt blev det i alla fall. Och ett fint minne.

– Pappa är väldigt social av sig. Pandemin gjorde honom tio år äldre så det här var uppfriskande. Så vitt jag känner till är han den äldste personen i Lomma som fortfarande bor själv i en egen lägenhet, säger Lars till Senioren.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-04-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas