Nyheter | Nytt nummer på väg!

Sköt om dig i sommar!

Sommaren står för dörren och nummer 5 av Veteranen består av fler sidor än vanligt. Tanken är att bjuda på extra mycket läsning eftersom vi nu gör ett uppehåll i utgivningen fram till andra veckan i september.

Publicerad 2015-06-11

Fram till dess kan du följa nyheter och få tips om vad som händer på vår hemsida www.veteranen.se. Och har du meddelat din e-postadress till din förening får du vårt nyhetsbrev i mejlboxen i mitten av juni och i slutet av augusti.

Men SPF Seniorerna tar inte sommarledigt. Det händer mycket i förbundet, distrikten och föreningarna. Under Almedalsveckan på Gotland har SPF Seniorerna en egen dag, den 30 juni, full med intressanta föreläsningar. De aktiva seniorerna i Eslöv har en heldag på temat ”Så minns jag 60-talet” den 25 juli med The Spotnicks som huvudattraktion (se SPF Aktiv Eslövs hemsida). Gästrikeföreningen Syrenen åker till Högbo bruk den 11 juni och i Arbrå, Hälsingland, samlas seniorerna till sensommarfiske den 19 augusti. Bara för att ta några exempel som du kan läsa om i tidningen.

Våra uppskattade experter Christina Rogala och Marianne Göthberg tackar för sig i och med detta nummer. De har sedan hösten 2011 svarat på läsarfrågor om sex och samlevnad men vill nu ägna sig åt annat. Efter att Veteranen som första tidning uppmärksammade att seniorer fortsätter att ha ett sexliv långt upp i åren har andra medier följt efter.
I höst tar Malena Ivarsson över frågespalten, så fortsätt att skriva till fragaexperten@veteranen.se

Sköt om dig! är temat för Veteranens sommarnummer. Sommaren är en perfekt tid för att komma igång med nya goda vanor. Kanske finns det ett utegym nära dig eller någon förening som ordnar gratis utegympa? Eller ta med dig en vän på en rask stavpromenad – det är både bra för kroppen och vänskapen. Du hittar fler tips i tidningen.
Trädgårdsarbete är också ett bra sätt att hålla sig i trim. Elsa Envall bytte lägenheten i Malmö mot en skånelänga på Österlen. Efter hårt arbete har hon fått trädgården att prunka – läs reportaget i Veteranen nr 5.
Alla har inte en egen täppa att vårda eller ett sommarställe att resa till. I Veteranens sommarnummer kan du läsa om hur Stockholms stadsmission ordnar sommarkollo för äldre, liksom bland annat Norrtälje kommun och Svenska kyrkan. Att få komma bort från den invanda miljön är något vi alla behöver.
Ha en härlig sommar!

Gunilla Lindahl
Chefredaktör, Veteranen

Veteranen nr 5 delas ut till medlemmar i SPF Seniorerna där den ingår i medlemsavgiften, samt till prenumeranter. Inom kort kan du även köpa tidningen i välsorterade tidningsbutiker. Vill du bli medlem i SPF Seniorerna? Bli det!

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas