Snart 80-åriga Barbro älskar att jobba på äldreboendet
Barbro Lindqvist i TV:s Nyhetsmorgon. Foto: TV4
Nyheter | jobbonärer

Snart 80-åriga Barbro älskar att jobba på äldreboendet

Barbro Lindqvist jobbar som undersköterska på ett demensboende i Trollhättan. I början på december fyller hon 80 år. ”Jag känner att jag har mycket att ge och trivs på mitt arbete”, säger Barbro när hon besöker TV4:s Nyhetsmorgon.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-11-18

Barbro Lindqvist har blivit något av en kändis och det har skrivits om henne bland annat i lokala medier och i Kommunalarbetaren.

På fredagen är hon inbjuden av TV4:s Nyhetsmorgon och programledarna Sofia Geite och Steffo Törnquist är fulla av beundran när de pratar med Barbro.

Vad är du gjord av för material? undrar Steffo Törnquist.

– Ja, det undrar många. Vad gör du, vad äter du för medicin? Men nä, jag har väl bra gener och tur. Sen motionerar jag, jag går väl en mil om dagen, säger Barbro Lindqvist.

Hon har jobbat som tandsköterska större delen av livet men när hennes tandläkare flyttade skolade hon om sig till undersköterska i 55-årsåldern.

Många av dem hon vårdar yngre än hon. Och det finns det stora fördelar med att vara samma generation som de boende.

– Det är positivt att vi är uppväxta under samma tidsperiod. Jag har lätt för att prata och vi kan referera till samma saker. Till exempel Harry Brandelius. Frågar man de yngre vet de inte vem han var. Jag känner att jag ger dem nånting och jag får tillbaka också, säger Barbro.

Hon har inga planer på att sluta ännu.

– Jag ska fortsätta ett tag till, så länge de vill ha mig. Jag tror att det sociala är bra, med arbetskamrater och vänner.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-11-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas