Nyheter

Vart tog du vägen, herr minister?

Publicerad 2011-04-11

Besvikelsen hos pensionärsledarna för de fem stora förbunden gick inte att ta miste på efter sammanträffandet med statssekreteraren. Uppvaktningen klockan 15.00 var inplanerad och överenskommen sedan länge.

Likaså att medierna skulle få närvara. Nu blev det inte ens ja till att ta en bild av de fem när de överlämnade den 70-sidiga rapporten ”Pensionssystemet, blev det som tänkt?”.

Bad om ursäkt
– Hon gav oss en ursäkt å ministerns vägnar, säger SPFs ordförande Karl Erik Olsson till veteranen.se direkt efter mötet.

– Ulf Kristersson ville verkligen träffa oss och han lovar att komma till regeringens pensionärskommitté den 9 maj.

I stället för att fullfölja mötet med pensionärsorganisationerna valde regeringen att just på måndagen satsa all kraft på att lansera den översyn av sjukförsäkringen som man förberett de senaste månaderna.

”Dålig förklaring”

När ledarna för de fem pensionärsorganisationerna med nära 900 000 organiserade pensionärer stod i Socialdepartementets entré för att få träffa Ulf Kristersson befann han sig på Dagens Nyheters redaktion för att chatta med tidningens läsare om förslagen till en modifierad sjukförsäkring.

– Förklaringen vi fick var att sjukförsäkringen släpptes idag. Men det är en väldigt dålig förklaring tycker jag. Den kunde de ju ha valt att släppa imorgon istället, säger PROs ordförande Curt Persson på väg ut i gatuvimlet efter uppvaktningen.

Ligger fast
Ulf Kristersson har under dagen gett en kommentar till TT med anledning av pensionärsorganisationernas rapport.

– Vi kommer inte att göra något uttalande idag. Pensionsöverenskommelsen ligger fast och just nu diskuteras pensionsåldersfrågan.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas