Nyheter | Skattesänkning

SPF Seniorerna: Halva jobbet återstår

Regeringens skattesänkning är bra men otillräcklig. Hälften av landets pensionärer kommer även framöver att betala högre skatt än löntagarna.

Jan Arleij
Publicerad 2017-03-23

Det säger SPF Seniorernas ordförande Christina Rogestam i en kommentar till regeringens skattesänkningsbesked.

– Det är bra att regeringen genomför en andra skattesänkning på pensionsinkomster genom att den högre skatten försvinner på inkomster upp till 14 000 kronor per månad.

– Men det är inte tillräckligt då över hälften av landets pensionärer även framöver kommer att betala högre skatt än löntagare. Vi ger oss inte förrän hela den orättvisa skatteklyftan är avskaffad.

Kommer ätas upp

En färsk analys av pensionärers ekonomi som SPF Seniorerna har gjort visar att regeringens skattesänkning i stora delar kommer att ätas upp av hyror och livsmedelspriser eftersom de ökar snabbare än pensionerna.

– De pensionärer som har det tuffast, med inkomster på 10 000 kronor i månaden och lägre, berörs inte av regeringens förslag, säger Christina Rogestam.

Inlåst bostadstillägg

– Dessutom är bostadstilläggen inlåsta i en utredning så att dessa förändras tidigast år 2019. Det är alldeles för lång tid när man har låg pension.

Jan Arleij
Publicerad 2017-03-23

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas